2015. augusztus 31., hétfő

148. ManiCute - Meow

Azta, már megint eltelt két hét, és ismét jelentkezik a ManiCute csapata. A mostani fordulónk témája a macskák voltak.

Imádom a macskákat, de sajnos nekem nem volt még egy se:( mindig csak mások cicáját dögönyözöm, vagy dögönyözném, ha hagynák :D

Rengeteg ötletem volt a mostani fordulóra, de mivel ma jöttem haza nyaralásból, nem nagyon volt időm extra kidolgozott cicusokat festeni a körmeimre. Mivel szeretem az ilyen kihívásokra szabadkézzel elkészíteni a manikűröket, így most is próbáltam hű lenni ehhez. Először Garfield, majd Tom (a Tom &Jerry-ből) jutottak eszembe, hogy majd én jól megrajzolom őket. Hát inkább nem is mutatom meg mi lett az eredmény.
Végül eszembe jutott, hogy van az youtube-on egy nagyon jópofa, rajzolt macska sorozat (vagy mi:D) és abban nagyon cuki, könnyen lerajzolható macska van. Ő lenne Simon,a Simon's cat-ből, akit próbáltam megrajzolni a körmeimre :)


A mutató ujjamra került a "MAOW" felirat, mert elírtam :D, a kisujjamra pedig egy tálka. Nekem legjobban a gyűrűsujjamon lévő Simon tetszik, szerintem ő jól sikerült, a középső ujjamon lévő hagy némi kívánni valót maga után :D A szája felé kellene mutatnia, hogy adjanak neki enni, helyette sikerült a szemébe rajzolnom a mancsát. Így olyan, mintha a szemét vakarná :D Na mindegy.


Felhasznált lakkok:
Rimmel Rita Ora Lose Your Religion - Halvány rózsaszín
Essence Black is back - Fekete
Miss Sporty 548 - Szürke

A végére pedig belinkelek egy videót Simonról :D


Többiek munkáit is lessétek meg :)





2015. augusztus 27., csütörtök

147. TESZT ~ Born Pretty Store - BP-L020 körömnyomda lemez

Megint érkezett egy csomagom tesztelésre a Born Pretty Storetól, amiben két nyomdalemez, egy nyomdázó lakk, és egy nyomdázó kapott helyet. Ma az egyik nyomdalemezről, a csipkemintás BP-L020-as lemezről érkezik egy kis bemutató, vélemény.


Régóta szerettem volna már egy nyomdalemezt, amin található csipkeminta, mert ilyen lemezzel még nem rendelkeztem. A BP-L020-as lemezen 21 csipkeminta található, ebből 14 nagy, egész körmös, és 7 kicsi minta.
A mintákat az eddig nem igazán kedvelt fekete kétvégű nyomdázóval vettem fel, és papírlapon megmutatom, hogyan is teljesítenek.


Elnézést a kavarodásért, kicsit össze vissza sikerült felvinnem a mintákat a papírra. A legtöbb minta egész szépen sikerült, van egy - kettő, ami hiányos, vagy kicsit torz. De nyomdázó lakkal biztos szebb eredmény érhető el. Én az NYC Spring Tulip lakkját használtam, ami a legtöbb lemezzel kompatibilis, még ha nem is nyomdalakk.

Készítettem egy egyszerű manikűrt is a lemezzel.
Egy nem teljes egész körmös mintát választottam (a lemezen alulról a negyedik minta). Barack alapra vittem fel az egyébként új, első, fehér nyomdalakkommal a mintát. (Erről lesz később teszt!)




Felhasznált lakkok és eszközök:
Rimmel Rita Ora Peachella - Barack
Born Pretty Store fehér nyomdalakk
Born Pretty Store fekete kétvégű nyomdázó
Born Pretty Store BP-L020 nyomdalemez

Ha   megtetszett ez a nail artos termék, akkor meg tudjátok rendelni a http://www.bornprettystore.com/lace-flower-pattern-nail-stamp-template-image-plate-born-pretty-l020-65cm-p-19375.html oldalon. Jelenleg 4,19 $-ba kerül, de érdemes figyelni az akciókat.
Az alábbi kuponkóddal (KMSQ10) pedig 10% kedvezménnyel tudtok vásárolni a BPS oldalán a teljes áras termékekből. Ha pedig 10 alkalommal felhasználásra kerül a kuponkód, egy nyereményjátékot szponzorál a BPS.



Mi a véleményetek erről a lemezről? Megvan nektek? Hogy tetszik ez az egyszerű manikűr?

2015. augusztus 24., hétfő

146. Manikűrvadász 19. forduló

Ismét jelentkezik a legnépszerűbb manikűrös játék, a Manikűrvadász, a 19. fordulóval! Ezúttal Petra volt a háziasszonya a játéknak :)


Nagyon vártam már, hogy kiderüljön, ki lesz a párom, és eszméletlenül örültem, hogy Mannát kaptam páromul. Belevetettem magam a megfelelő manikűr megtalálásába a blogján. Bevallom, nagyon nem volt egyszerű, hiszen rengeteg szebbnél szebb manikűr található a repertoárban. Eredetileg nem ezt a manikűrt választottam, de végül azért döntöttem e mellett, mert a nyári naplementéket idézi számomra, amik szép emlékeket őriznek, és mert jelenleg pont nyaralok :D.

Eredeti manikűr:
A középső és a gyűrűsujjra egy színátmenet került, amire Manna saját kezűleg rajzolt pálmafákat egy vékony ecset segítségével. A többi körmére ezüst glitterek kerültek.
Forrás
Az én változatom:
Megpróbáltam minél hasonlóbban elkészíteni a manikűrt. A középső és a gyűrűsujjamra szintén barack-kék átmenet került, fordítva és nem szivaccsal, csak simán egymás mellé kentem őket :D.
A középső ujjam esetén egy nyomdázópárnára festettem meg a pálmafát és úgy vittem fel a körmömre. A gyűrűsujjam esetén pedig közvetlenül a körmömre festettem fel a pálmafát. Sajnos mindkét esetben elég csofik lettek :/
A mutató- és a kisujjamra egy bronzos alapszínre kerültek rózsaszínes glitterek, így jött létre ez a szikrázó színhatás, (ami nekem nagyon tetszik). Igaziból csak később olvastam el, hogyan is készült a manikűr, és akkor vettem észre, hogy ezüst glitterek kerültek Manna körmére az arany helyett :D (kicsit színvak vagyok, úgy látszik :) )
A hüvelyk ujjam esetében csak a barack szín került fel.






Felhasznált lakkok:
Rimmel Rita Ora Peachella - Barack
Aden No 127 - Világoskék
Essence Black is back - Fekete
Catrice Genius in the Bottle - Bronzos
Catrice Kitch me if you can - Rózsaszín glitteres fedő

Hogy tetszik az eredeti és a levadászott manikűr? :)

Nézzétek meg a többiek munkáit is:
<!­­ start InLinkz script ­­>



<!­­ end InLinkz script ­­>

2015. augusztus 20., csütörtök

145. ILNP - Paper Route

Ma ismét egy olyan körömlakkot mutatok meg Nektek, ami igazán különleges, és nagyon közel áll a szívemhez. Ez nem más, mint az ILNP Paper Route lakkja.

Ezt a lakkot  Edina blogján láttam meg, az ő fotói hozták meg a kedvem hozzá. Úgy voltam vele, hogy a sikeres államvizsga után megajándékozom magam egy "kicsit" magasabb árkategóriájú lakkal (vagy lakkokkal - mert a Kaleidoscope is beválasztódott mellé :) )
A Paper Route a nyári kollekcióval érkezett, és az Ultra Holo családba tartozik. A lakk üvege egy kicsit nekem a Max Factor lakkok üvegére hajaz, persze nem pont ugyan olyan. A kupak nagyon szimpatikus, a csúszásgátlós bevonat miatt. 12 ml lakkot kapunk, ami remélem jó sokáig elég lesz :)
A lakk egy halvány szürkés alapszínnel rendelkezik, melyben rengeteg gyönyörűséges mini holopehely van. 
2 rétegben nálam már tökéletesen fed, hosszabb körmű lányok esetén elkelhet több réteg is. Egy vékony és egy vastagabb réteget használtam. 
A lakk állagát tekintve kicsit sűrűbbnek érzem, és lassabban is szárad, sikerült is belenyúlnom korábban valamibe, mert azt hittem már megszáradt, de nem. Szóval vigyázni kell vele :)
Az ecsete egyenesre vágott, szerintem jól lehet vele lakkozni, nincs vele probléma.
Lemosása egyszerű, a holo pelyhek csak kicsit ragaszkodnak a körömhöz.

Mivel nekem nincs hiperszuper fényképezőgépem, és nincsenek speciális lámpáim, így csak vakuval és anélkül készítettem képeket a lakkról, de remélem így is lehet látni benne azt a szépséget, amit én látok :)


1. réteg
2. réteg

Természetes fényben

Vakuval


 Hogy tetszik Nektek ez a lakk? Esetleg van lakkotok az ILNP-től? Melyik a kedvencetek, vagy melyik fáj a fogatok? :)

2015. augusztus 17., hétfő

144. ManiCute - Cirkusz


Ismét eltelt két hét, és újabb témakörrel jelentkezik a ManiCute csapata. Ez pedig nem más, mint a cirkusz.
Bevallom, nem nagyon szeretem a cirkuszt. Nekem kicsit ijesztő, nem tudom miért alakult ki ez bennem. Még mikor kisebb voltabb, mentünk megnézni 1- 1előadást, de nem nagyon nyerték el a tetszésemet.
Mindenesetre, nem szerettem volna kimaradni a fordulóból, ezért készítettem egy egyszerű manikűrt. 


A középső és gyűrűs ujjamra sátor teteje és alja, a mutató ujjamra egy bohóc került, a kis ujjamon pedig a cirkusz sokszínűségét próbáltam érzékeltetni. Ragasztócsíkot használtam a csíkok elkészítéséhez, a bohócot pedig szabad kézzel rajzoltam meg egy vékony ecsettel. Nem vagyok elégedett a manikűrrel, lehetett volna jobb is, de nem nagyon volt ötletem erre a fordulóra. Elnézést kérek ezért. 

Felhasznált lakkok:
Rimmel Loose your longerie - halvány rózsaszín
Sally Hansen Cherry Red - piros
Essence Black is Back - fekete
ILNP Kaleidoscope
Miss Sporty 453 - citromsárga
Essence Play with my mint - menta

Szeretitek a cirkuszt? Hogy tetszik ez a manikűr?

Ne hagyjátok ki a többiek munkáit se:




2015. augusztus 8., szombat

143. Első Pet'la lemezem - The Perfect One

Mikor Budapesten jártam, első utam a Naillandhez vezetett, és természetesen nem jöttem haza üres kézzel. Vettem pár lakkot, és egy nyomdalemezt. Már előre kigondoltam, hogy bizony eljött az idő az első Pet'la lemezem megvásárlására :)


Mindenképp jól kihasználható mintákat tartalmazó lemezt szerettem volna, így esett a választásom a the perfect one lemezre, ami tele van mindenféle hullámzó, cikk cakkos motívummal. Mivel eszembe jutott, hogy chevron körmöket nem tudok készíteni, sablon vagy nyomdalemez hiányába, ezért ez a lemez egy tökéletes választás volt számomra.


Már készítettem vele több manikűrt is, de most csak ez az egy van befotózva, úgyhogy erről hoztam jó sok képet :)

A lemezzel teljesen elégedett vagyok. Tökéletesen működik, még a BPS kétvégű nyomdázójával is (érdekes, hogy a saját lemezeivel meg szenvedős). A minták számomra kellően mélyek. Még a nyomdázásra szinte alkalmatlan Zoya Aurora lakkját is egész szépen sikerült felvennie a nyomdázópárnának, ami igencsak meglepett :)
A mutató és a középső ujjamra került egy fehér alapra a nyomdázás, a Zoya Aurora és a Rimmel Oh Boy You're So Fine lila lakkokkal. A minta közepére vittem fel a Rimmel lakkot, és a két szélére pedig az Aurorát. Így alakítottam ki a színátmenetet.
A hüvelyk-, gyűrűs, és kisujjamra pedig a Moyra Sea Salt kollekció Seahorse lakkja került 2 rétegben. Kicsit kevertem a cikk cakkot a pöttyössel, de nekem nagyon tetszik, még így is :)






Felhasznált eszközök
Lovely Matt White - fehér
Moyra Sea Salt Seahorse - halványlila
Zoya Aurora és Rimmel Oh Boy You're So Fine  - holografikus lila, és krém lila :D
Pet'la The perfect One nyomdalemez
BPS kétvégű fekete nyomdázó

Hogy tetszik a mostani manikűr? Van Pet'la lemezetek? Szeretitek? Melyik a kedvencetek?

2015. augusztus 3., hétfő

142. ManiCute - Tollak


Az a megtiszteltetés ért, hogy én is csatlakozhattam a ManiCute-os lányok csapatához :) Ezúton is köszönöm a bizalmat :) 
Az előző heti témáról pont lemaradtam, de a mostani fordulóban már itt vagyok :)

A témánk a tollak voltak.

Az elején kitaláltam, hogy (nem szerettem volna nyomdázni), majd szépen megfestem a körmömre a tollakat. Aztán tovább gondoltam, és arra jutottam, hogy lehet jobb lenne, ha nyomdapárnára megrajzolnám előre őket, lekenném átlátszó fedőlakkal, és felviszem matricaként a mintákat.

Neki is kezdtem, de már a rajzolásnál elakadtam, mivel nem tudok tollat rajzolni :D Rengetegszer próbálkoztam, de nagyon bénák lettek.
Aztán mikor úgy éreztem, hogy ez jól néz ki, egészen tollas hatást kelt, persze hogy hamarabb szedtem fel a matricát a nyomdapárnáról, mint kellett volna. Úgyhogy kezdhettem elölről.
Végül a legjobb verziót csak simán rányomtam a körmömre, és ennyi. Nem matricaként került fel, hanem nyomdázással a két szabadkezes tollam :D Ja, lekorlátoztam magam egy körömre végül, mert így is elszenvedtem vele nem kevés időt :D
Remélem elnyeri a tetszéseteket :) Nem volt most ihletadó madár a képzeletemben, ezért is került lila szín a tollakhoz/tollakba.

A mutató és kisujjamra került egy- egy lila kövecske a halvány rózsaszín alapba. A gyűrűsujjamra a Zoya Aurorája került két rétegben. A tollakat feketével rajzoltam meg és vittem fel a fehér alapra, majd ezekre került még egy kevés az Aurorából, csak hogy kapjanak ők is egy kis csillogást :)

Vaku nélkül
Vakuval
Vakuval
Felhasznált termékek:
Zoya Aurora - lila
Essence Black is back - fekete
Sally Hansen Xtreme wear 520 Bamboo Shoot - halvány rózsaszín
Lovely Matte White - matt fehér
Born Pretty Store díszítőkövecskék (1,5 mm)

 Hogy tetszik a mai manikűr? 

A többiek munkáit is lessétek meg :